EHBO voor kinder-/ gastouderopvang

Foto kinderopvang

Als gastouder ben je verantwoordelijk voor de kinderen van anderen. Je moet er niet aan denken dat ze iets overkomt terwijl ze bij jou zijn. Maar de meeste ongelukken gebeuren in en om huis.

Deze cursus geeft je de handvatten om te handelen in geval van nood. Hierbij sluiten wij altijd aan bij wat je in de praktijk mee kunt maken, zodat je het geleerde makkelijk kunt vertalen naar je echte werk.

 

Inhoud:

In deze cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • preventie
  • controleren bewustzijn
  • stabiele zijligging
  • draai van buik naar rug
  • stoppen ernstige bloeding
  • reanimatie volwassene, kind en baby (volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad)
  • AED (optioneel)

 

Duur en voorbereiding:
Er zijn bij deze cursus twee mogelijkheden. De theorie kan van tevoren in eigen tempo doorgenomen worden via onze e-learning. Het theorie-examen wordt dan ook digitaal gemaakt. De tweede mogelijkheid is om het te behandelen op de cursusdag. Hier wordt dan ook het theorie-examen gemaakt. De praktijk wordt getoetst tijdens een praktijksessie onder begeleiding van een deskundig EHBO-instructeur.

doorlopen e-learning 2-5 uur afhankelijk van voorkennis
praktijksessie 4 uur (als theorie via e-learning is gedaan)
  6 uur (als theorie op cursus zelf behandelt wordt)

 

 

Toetsing:
De theoriekennis wordt getoetst door middel van een theorie-examen in de e-learning danwel op de cursus zelf. De praktijkvaardigheden worden beoordeeld tijdens de praktijksessie.

Certificering:
Als de cursist alle onderdelen met een voldoende heeft afgesloten, ontvangt zij / hij het certificaat ‘ Acute zorg, module kind en omgeving’  van NIKTA, het Nederlands Instituut voor Kwaliteitszorg, Training & Advies. Dit certificaat is opgenomen in Register EHBO-certificaten gastouderopvang van het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid. Het certificaat is een jaar geldig.


Voorwaarde deelname:
Iedereen van 18 jaar en ouder kan deelnemen aan deze cursus. De beheersing van de Nederlandse taal moet goed genoeg zijn om het theorie-examen in het Nederlands te maken.

Neem hier contact met ons op voor een prijsopgaaf of mogelijke cursusdata.

 

 

logo emergo low

Nieuws

E-learning kindermishandeling voor de kraamzorg

E-learning kindermishandeling voor de kraamzorg
Met ingang van 13 november 2019 is het voor kraamverzorgenden mogelijk
om bij Emergo opleidingen een e-learning kindermishandeling te volgen.
Dit is één van de verplichte onderdelen in de nieuwe
registratieperiode. Ben je geïnteresseerd in deze cursus? Stuur dan
een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een bericht via ons
contactformulier.

Aanpassing algemene voorwaarden

Met ingang van 10 oktober 2019 heeft Emergo opleidingen zijn algemene voorwaarden gewijzigd.

Lees meer...

Nieuwe richtlijn bij brandwonden door hete vloeistoffen

Nieuwe richtlijn bij brandwonden door hete vloeistoffen.


Met ingang van 20 september 2018 heeft Brandwondenzorg Nederland haar advies voor de behandeling van brandwonden bij jonge kinderen aangepast. Zij adviseren ouders bij brandwonden door hete vloeistoffen niet alleen direct te koelen, maar ook zo snel mogelijk de kleding en luier uit te doen. Dit omdat de hete vloeistof in de kleding en luier trekt en zo de brandwond verergeren. https://nos.nl/l/2251311

Nieuwe cursus:Kraamzorg na kunstverlossing

Sinds kort bieden wij ook de cursus ‘Kraamzorg na kunstverlossing’ aan. Hiermee komen wij weer een stap dichterbij de wens om een compleet pakket aan te kunnen bieden aan de branche kraamzorg.

Lees meer...