Acute verloskunde voor de kraamzorg

 MG 7759 Medium

Je hoopt dat het nooit gebeurt, maar je weet dat het mis kan gaan tijdens of vlak na de partus. In het geval van een dergelijke acute situatie moeten jij en de verloskundige als team samenwerken. Het is dus belangrijk dat je weet wat je moet doen op dat moment, en wat een verloskundige van je verwacht.

De cursu acute verloskundeis een korte, praktijkgerichte cursus waarbij je leert hoe je moet handelen in het geval van een ernstige situatie tijdens of vlak na de partus

In deze cursus wordt onder andere het volgende behandeld:
• Fluxus
• Schouderdystocie
• Uitgezakte navelstreng
• Stuitbevalling onverwacht
• (Pre-) eclampsie
• Expressie
• Assistentie van de verloskundige bij de reanimatie van de natte baby (pasgeborene)

 

Duur en voorbereiding

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijk gedeelte. De theorie neem je vooraf door in je eigen tempo via onze e-learning. De praktijk wordt geoefend tijdens een praktijksessie onder begeleiding van een ervaren verloskundige.

 

Tijdsbesteding:

• doorlopen e-learning ± 2 uur
• praktijksessie 4 uur

Toetsing:
De theorie wordt getoetst door middel van een theorie-examen in de e-learning. De praktijkvaardigheden worden beoordeeld tijdens de praktijksessie.

 

Certificaat en accreditatie:
Na het behalen van zowel de theorie als de praktijk, ontvang je een certificaat van deelname van Emergo opleidingen. Ook blijf je nog een jaar toegang houden tot de e-learning.

De cursus is door het kenniscentrum Kraamzorg geaccrediteerd op het onderdeel scholing acute verloskunde. Na het afronden van zowel de theorie als de praktijk, ontvang je 6 accreditatiepunten.

 

Voorwaarde deelname:
Iedereen van 16 jaar en ouder kan deelnemen aan deze cursus.

 

Kosten
De kosten voor deze cursus zijn onder andere afhankelijk van de groepsgrootte. Neem voor een prijsopgaaf vrijblijvend contact op met Wilma Borst op 06-44282905 / 036-7370400  of klik hier voor ons contactformulier.

logo emergo low

Nieuws

Nieuwe richtlijn bij brandwonden door hete vloeistoffen

Nieuwe richtlijn bij brandwonden door hete vloeistoffen.


Met ingang van 20 september 2018 heeft Brandwondenzorg Nederland haar advies voor de behandeling van brandwonden bij jonge kinderen aangepast. Zij adviseren ouders bij brandwonden door hete vloeistoffen niet alleen direct te koelen, maar ook zo snel mogelijk de kleding en luier uit te doen. Dit omdat de hete vloeistof in de kleding en luier trekt en zo de brandwond verergeren. https://nos.nl/l/2251311

Nieuwe cursus:Kraamzorg na kunstverlossing

Sinds kort bieden wij ook de cursus ‘Kraamzorg na kunstverlossing’ aan. Hiermee komen wij weer een stap dichterbij de wens om een compleet pakket aan te kunnen bieden aan de branche kraamzorg.

Lees meer...

Algemene voorwaarden en privacy verklaring

Met ingang van 24 mei 2018 heeft Emergo opleidingen zijn algemene voorwaarden gewijzigd.

Lees meer...